Gatze

Dagje uit met onze klassieke zeiltjalk, kijk op www.tjalktehuur.nl
Heerlijk zeilen op de friese meren, ideaal voor een familie of vriendendag
 

gatze.nl
Gatze
Jouke
Oneliners
Pro-Liberaal
Zeiltekens
Links

tjalktehuur

 

 

Zoals inmiddels duidelijk mag zijn is mijn naam Gatze.

Een paar honderd jaar geleden is Gatze Rienstra naar Amerika getrokken om het dorp Nederland te stichten. Alhoewel het geen direct familielid is, is dit wel een prachtig verhaal.

Deze Gatze komt uit het dorp Parrega, waar ook mijn moeder geboren is. Hij heeft een zus Feikje, net als de vriendin van mijn moeder. Verder is het mijn enige mij bekende naamgenoot. Het complete verhaal vindt je hier op De Geschiedenis van de Gatze Jan (George) Rienstra Familie

Ik ben zelf geboren in het dorpje Goingarijp, de straatnaam Ballingbuer is op onderstaande oude kaart nog aangegeven als buurtschap aan de Lykvaart. De boerderij waar ik 18 jaar gewoond heb staat ingetekend onder de eerste hoofdletter B van Balling Buer. Op deze kaart kun je nog via het Ane Wiel naar de goingarijpster poelen varen en is er tevens nog een verbinding met het Scharre Wiel. De beide poelen bestaan nog steeds, maar zijn geen open vaarwater meer.

Een korte beschrijving van Goingarijp vindt u hier op de website van Joure. Broek waar mijn ouders de laaste 20 jaar van hun leven hebben gewoond heeft hier zijn eigen website.
 

Jouke in de haven.jpg (37619 bytes)

Foto Fiona.jpg (64549 bytes)

 

 

Uw bijdrage aan de lijst met zeiltekens wordt op prijs gesteld.Vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan gatze@gatze.nl

Copyright 2003-2013 Gatze Rienstra 
            Laatst bijgewerkt op 04-08-2013