Pro-Liberaal

Dagje uit met onze klassieke zeiltjalk, kijk op www.tjalktehuur.nl
Heerlijk zeilen op de friese meren, ideaal voor een familie of vriendendag
 

gatze.nl
Gatze
Jouke
Oneliners
Pro-Liberaal
Zeiltekens
Links

tjalktehuur

 

 

Kleinere overheid en meer vrijheid door een basisinkomen

Door het instellen van een basisinkomen en een flattax voor iedereen kunnen we ontzettend veel regelingen voor subsidies en uitkeringen afschaffen en krijgen we veel meer vrijheid en ondernemerschap voor iedereen. >>

In Nederland zijn in grote harmonie alleen maar de verkeerde dingen gedaan

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman kraakt kritische noten over het Nederlandse kabinetsbeleid. Volgens Krugman is België de afgelopen jaren financieel beter geleid dan Nederland. In Nederland zijn in grote harmonie alleen maar de verkeerde dingen gedaan, meent de topeconoom. Rutte neemt in zijn bezuinigingsdrift te weinig maatregelen om de economie te stimuleren. Door de teruglopende besteedbare inkomens en de stijgende werkloosheid wordt de crisis juist verergerd. Nederland bevindt zich volgens Krugman in de gevarenzone

31 juli 2013
Help de Progressief Liberale Partij moet er snel komen!

Inmiddels is er nu 3 jaar een coalitie waarin het slechtste uit twee werelden is samengebracht. Een Conservatief Links beleid! Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen, en wie daar nog positief onder blijft krijgt de laatste dreun door de nivellering. Alle uitgangspunten van de Progressief Liberalen worden hiermee volledig aan de kant gezet, onder het mom van de tering naar de nering zetten. Dit lijdt echter tot een omgekeerd Keynesiaans beleid. Bezuinigen als het slecht gaat, nee het is tijd om te investeren in de toekomst. Geef de vrijheid aan de burger, verlaag de belastingdruk, stop de betutteling.

8 mei 2010
En nog steeds is er geen Rechts-Progressieve partij!

4 jaar na mijn vorige artikel (zie onder) blijkt dat er nog steeds weinig is veranderd in het politieke landschap van Nederland. De VVD is wat conservatiever geworden, het CDA iets naar rechts opgeschoven (net als Groen links!) en overigens de meeste andere partijen. Lof, wat dat betreft voor de SP, die trouw blijft aan haar eigen principes!

Teleurstellend is wel dat ik als Rechts-Progressief denkende nergens terecht kan. De VVD is op veiligheid en integratie bijna even conservatief als de PVV. Dan maar D66 zou je zeggen, maar dan ligt een volledig linkse coalitie op de loer. En ja, we willen toch niet Griekenland achterna. Deze coalitie kwestie is overigens wat mij het meeste bezighoudt, want ook een rechtse coalitie (VVD, PVV, CDA) baart mij de nodige zorgen, laten we het ook een beetje leuk houden.

Mijn voorkeurscoalitie zou in de kern VVD en D66 bevatten. Om een meerderheid te krijgen aan te vullen met GroenLinks voor de progressieve inbreng en het CDA om een beetje met 2 benen op de grond te blijven. Helaas kun je niet op Coalities stemmen en mijn gedroomde Rechts-Progressieve partij bestaat nog steeds niet, wordt het toch weer een afweging tussen D66 en VVD.

Met een totaal onvoorspelbaar zicht op een coalitie wordt stemmen zo een soort van Russische Roulette. Wie gaat nu die Rechst-Progressieve partij oprichten? Mijn stem heb je alvast!

 

28-10-2006
Mijn partij bestaat niet!

Gedurende mijn kiesgerechtigde bestaan heb ik nog nooit een politieke partij gevonden die mijn volwaardige steun verdient qua programma en daden. Hoewel ik best politiek geinteresseerd ben, ben ik mede om die reden nooit politiek actief geworden, laat staan lid van een politieke partij. De twijfel zit bij mij meestal tussen de VVD en D66. Waarbij ik qua denkbeelden meestal het dichtst bij de D66 zit en qua praktische haalbaarheid en financieel beleid het dichtst bij de VVD. Nu D66 in deze kabinetsperiode echter alle geloofwaardigheid heeft verspeeld door van alle standpunten die ze hebben er werkelijk geen één waar te maken en ook de VVD de economische crisis eerder heeft vergroot dan verkleind weet ik het helemaal niet meer. De laatste tijd begin ik zelfs te overwegen op Groen Links te stemmen. Qua ideeen zie ik veel gelijkenis, maar qua uitvoerbaarheid...

De stemwijzer.nl bracht mij ook bij Groen Links (met D66 als goede 2e). Hier lezen ze echter alleen het retoriek uit het verkiezingsprogramma, zonder te kijken waar een partij nu werkelijk voor staat. Vandaag heb ik de test op kieskompas.nl ingevuld en werd het mij allemaal duidelijk: Mijn partij bestaat niet! Kieskompas heeft alle partijen netjes uitgezet op een horizontale as van links naar rechts en een verticale schaal van conservatief naar progressief. Mijn persoonlijke scoren valt middenin het quadrant rechts-progressief. En wat blijkt: dit quadrant is geheel leeg! Geen enkele partij heeft een rechts-progressief programma. Hoe is dit mogelijk? In een land met zoveel partijen en lage kiesdrempels. Ben ik de enige met deze denkbeelden? Of nemen de rechts-progressieven niet de moeite een partij op te richten?

In ieder geval begrijp ik nu waarom ik al die jaren niet tot een duidelijke partijkeuze heb kunnen komen. Maar ja wat nu? Welk stemgedrag moet ik vertonen om toch mijn progressief-rechtse "idealen" te verwezenlijken? Ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik echt zo'n kleine minderheid ben of dat hier een groot potentieel ligt voor nieuwe partij met ambitie. Deze partij kan in ieder geval alvast rekenen op mijn steun!

Jouke in de haven.jpg (37619 bytes)

Foto Fiona.jpg (64549 bytes)

 

 

Uw bijdrage aan de lijst met zeiltekens wordt op prijs gesteld.

[Basisinkomen]

Vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan gatze@gatze.nl

Copyright © 2003-2013 Gatze Rienstra 
            Laatst bijgewerkt op 04-08-2013